Да се запознаем

Това съм аз!

Казвам се Дора Стоименова.

Родена съм на 11.02.1957 г. Родителите ми бяха геолози и от тях се научих да обичам природата и животните, а от леля и баба се научих да правя от нищо- нещо.

Завършила съм 138 ОУ "Юрий Гагарин" и, вместо да кандиданствам в Геоложкия институт, аз се записах в Института за детски и начални учители "Надежда Крупская", защото голямата ми детска мечта беше да стана детска учителка.

Завърших института през 1977 г. и по разпределение попаднах в ОДЗ № 12, където имах прекрасен директор – Людмила Динева, и невероятни колеги.

ЦДГ № 174 "Фют"

ЦДГ 174 "Фют"

От 1982 г. в продължение на 28 години работих в 174 ЦДГ "Фют" - район "Лозенец".

Благодарение на тогавашния ми директор, г-жа Владикова, усвоих знания, умения и навици, които използвам и до днес в работата си.

Трудовият ми стаж в 174 ЦДГ "Фют" остави в сърцето ми много незабравими спомени: 28 години се редуваха дни на усилена работа, творчество, игри, тържества и, разбира се, тези 28 години запазиха огромната взаимна любов между мен и моите възпитаници. Много от тях са вече големи и идват при мен със своите малчовци.

139 ОУ "Захарий Круша"

139 ОУ "Захарий Круша"

Моето училище.

Вече осем години на 15-ти септември посрещам моите малчугани в училищния двор.Работя в малко, но прекрасно училище с разширено изучаване на изобразително изкуство. Много приятно е в свободните моменти с децата да се занимаваме с приложна дейност. Изработваме прекрасни неща с природни материали, участваме в конкурси и правим тематични изложби. Голяма част от творбите ни ще видите в сайта.

Навлизането на компютърната техника в училище постави пред мен нови предизвикателства...С презентациите и клипчетата, които правя, успявам да "отведа" децата на интересни за тях места. Пътуваме из нашата прекрасна България, посещаваме исторически паметници и природни забележителности.

Защо реших да направя този сайт?

Много приятели ме питаха защо не направя нещо, с което да популяризирам разностранната си творческа дейност? Все отлагах и не давах отговор. Най-после моментът настъпи.

Мили приятели, мои малки малчугани, родители и колеги, в сайта "Сръчковци" ще се опитам да покажа своя натрупан с годините опит. Надявам се всеки да открие в него нещо интересно и полезно. Приятни минути със "Сръчковци" и мен Дора Стоименова.